آخرین بروز رسانی: ۳ام شهریور, ۱۳۹۷

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی موفقیت نتفلیکس […]

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی

موفقیت نتفلیکس در زمینه‌ی اشتراک‌گذاری و استریم ویدئو اتفاقی نبوده است. شرکت Netflix با استخدام افراد باهوش در بخش‌های تحلیل، استراتژی محتوا، تجربه‌ی مشتری و توسعه‌ی خدمات اشتراک‌گذاری توانسته بی‌نظمی و اختلال را کاهش دهد.

نتفلیکس به‌عنوان یک ارائه‌کننده‌ی موفق خدمات رسانه‌ای در زمینه‌ی رسانه‌های اجتماعی هم به مهارت و تخصص دست یافته است. در ادامه مطلب به ۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس برای توسعه‌ی برند می پردازیم. اما قبل از آن بهتر است با بعضی از معیارهای مهم و جایگاه این غول رسانه‌ای در میان FANG) FANG کوتاه‌شده‌ی چهار شرکت فناوری باکیفیت در سراسر جهان  Facebook، Amazon، Netflix و Google ) آشنا شوید:

این شرکت در بیش از ۱۹۰ کشور مخاطب و مشترک دارد. تعداد مشترکین پولی نتفلیکس تنها در سه ماه به‌اندازه‌ی نصف کل کاربرهای رقیب دیگر این شرکت یعنی Hulu افزایش یافت. Amazon Prime نزدیک‌ترین رقیب نتفلیکس در استریم ویدئو، تنها دارای ۱۰۰ میلیون مشترک است. به نقل از Statista تعداد کاربرهای پولی نتفلیکس از تاریخ ۱۷ جولای به بیش از ۱۳۰ میلیون مشترک رسیده است. ۷.۵ میلیون مشترک جدید بین سه ماهه‌ی چهارم ۲۰۱۷ و سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۱۸ اضافه شده است.

 

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی

 

منتقدین، سریال‌های اورجینال ۱۳ Reasons Why را به دلیل ماهیت خودکشی و افسردگی سرزنش کردند. در دسامبر سال گذشته نتفلیکس با فیلم آزاردهنده‌ی خود،Big Brother تبلیغات منفی زیادی را علیه خود برانگیخت. فیلمی آزاردهنده که در آن اطلاعات دقیقی در مورد عادت‌های تماشای مشتریان به اشتراک گذاشته می‌شود و درعین‌حال به تمسخر ۵۳ نفر از بینندگان یک فیلم می‌پردازد.

 

 

البته رسوایی افزایش قیمت این شرکت در سال ۲۰۱۶ را نباید نادیده گرفت. قیمت‌ها درست پس از وعده‌ی اشتراک‌ مادام‌العمر این شرکت به مشتریان افزایش پیدا کردند.

نتیجه: پرونده‌های دادخواهی و تقریبا ۵۰۰٬۰۰۰ انصراف. شاید بزرگ‌ترین اقدام جنجالی این شرکت، صدور ممنوعیت علیه افرادی بود که از ابزارهای تغییردهنده‌ی IP برای محتوا از اپلیکیشن استفاده می‌کردند. با وجود رسوایی نتفلیکس تعداد کاربران آن افزایش یافته است

به نقل از گاردین از سال ۲۰۱۵، بیش از ۳۰ میلیون مشترک با استفاده از ابزارهای تغییر IP یا نرم‌افزارهای پوشش موقعیت از محتوای این سایت استفاده کرده‌اند.

نتفلیکس از زمان رسوایی افزایش قیمت و ممنوعیت استفاده از ابزار تغییر IP، صرف‌نظر از جنجال‌های موجود به بیش از ۴۰ میلیون مشترک جدید پولی در ماه دست پیدا کرده است.

در کنار معیارهای واضح از جمله ارائه‌ی یک محصول سودمند و محبوب (و حتی اعتیادآور) و سرمایه‌گذاری‌های زیاد در زمینه‌ی تولید محتوای جدید و قراردادهای مجوزدهی، مهارت بازاریابی این شرکت به سطح قابل توجهی رسیده است.

سرمایه‌گذاری این شرکت در شبکه‌های اجتماعی بخش بزرگی از استراتژی‌های بازاریابی آن را تشکیل می‌دهد. بر همین اساس، در ادامه پنج درسی که در مورد بازاریابی کانال‌های شبکه‌ی اجتماعی می‌توان از نتفلیکس گرفت در ادامه ارائه شده‌اند:

۱. ارایه محصول با کیفیت

رسوایی‌های نتفلیکس در کنار گوگل و فیس‌بوک بسیار بیشتر از اغلب شرکت‌ها است. پیامدهایی مثل پیگرد قانونی، ریزش مشترکین و نارضایتی بین مشتریان را به دنبال خواهد داشت.

 

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی

هستینگز مدیرعامل نتفلیکس در کنفرانس مالی ۲۰۱۶ ، معترضین به قانون منع استفاده از ابزار تغییر IP را اقلیتی کم ولی درعین‌حال تأثیرگذار دانست. به عقیده‌ی او بر اساس نتایج سه ماه اول سال این سناریو غیرمنطقی بود. البته، در درجه‌ی اول روش بازاریابی و در درجه‌ی دوم محصول واقعی در اولویت قرار می‌گیرند. اخیرا، digital Trends یک مقایسه‌ی دقیق بین ارائه‌کنندگان سرویس استریمینگ انجام داده است در این مقایسه نتفلیکس رتبه‌ی اول را به دست آورده است و از مجموع هفت معیار، در پنج معیار به موفقیت کامل رسیده است.

این نتیجه جایگاه برتر نتفلیکس در ارزش محتوا را در میان رقبا ثابت می‌کند.

۲. شنونده خوب

پروژه‌ Netflix socks زمانی ایجاد شده که بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده بسیاری از کاربرها در طول تماشای برنامه‌ها یا فیلم‌های نتفلیکس به خواب می‌رفتند. نتفلیکس در آن زمان با سازمانی به نام Deeplocal کار می‌کرد تا بتواند جایگاه خود به عنوان نوآور صنعتی را تثبیت کند و با بینندگان برای کنترل برنامه‌ریزی شرکت ارتباط برقرار می‌کرد. در نهایت این شرکت برای کشف خواب کاربرها به توسعه‌ی جوراب‌های هوشمند مجهز به شتاب‌سنج پرداخت.

درصورتی‌که بیننده به خواب برود، این جوراب سیگنالی را برای توقف نمایش به تلویزیون ارسال می‌کند و به‌این‌ترتیب کاربر قسمت‌های سریال را از دست نمی‌دهد. این پروژه در سال ۲۰۱۶ به خاطر کاربرد خلاقانه‌ی فناوری، موفق به دریافت جایزه‌ی Shorty شد.

به این ترتیب نتفلیکس توانایی نوآوری و نقش خود در شنیدن صدای مخاطب را با شنیدن شکایت‌های مشتریانی که در طول نمایش‌های تلویزیونی به خواب رفته بودند، نشان داد.

۳. نترسیدن از نمایش لحن و صدای قابل اعتماد

نتفلیکس امکان برقراری ارتباط با مخاطب را با استفاده از یک لحن معتبر فراهم کرده است. بااینکه بعضی برندهای مهم سیاست‌های محدوده‌کننده‌ای را در مورد ارتباط با فالوورها در کانال‌های اجتماعی اعمال می‌کنند، نتفلیکس روش متفاوتی را انتخاب کرد است. با استفاده از یک بیان جذاب، توییتهای این شرکت، تمایل را در عمل نشان می‌دهند. مخاطبین متعصب، نتفلیکس را به عنوان یک سازمان غیرقابل دسترسی و خشک نمی‌بینند.

این سیاست درست در مقابل برندهایی قرار می‌گیرد که صرفا قصد فروش کالایی را دارند.

۴. اشتراک‌گذاری محتوا

 

۵ ترفند بازاریابی نتفلیکس در شبکه های اجتماعی

دنیس ویلیامز در Entrepreneur در مقاله ایی می‌نویسد: چگونه یک شرکت به خاطر ارائه‌ی محتوای مرتبط با رسانه‌ی اجتماعی شناخته می‌شود و خود را نقل محافل می‌کند.یکی از استراتژی‌های دیگر نتفلیکس برای موفقیت رسانه‌ی اجتماعی، اشتراک‌گذاری محتوا است. نتفلیکس در کنار تولید محتوای جذاب که به اشتراک‌گذاری اجتماعی وابسته است،

بر اساس این مقاله نتفلیکس یک صفحه‌ی ورود پر از گیف‌های جذاب با عنوان Give your fiends that extra push را برای تشویق اشتراک‌گذاری ساخته است.

۵. اهمیت به آمارها و عملکرد فراتر از آنها

برندهای موفق باید برای تعامل منظم با مخاطب مطالبی را به‌صورت مرتب پست کنند. اما در سال ۲۰۱۸، هدف فراتر از موفقیت در زمینه‌ی پلتفرم‌ها رفت. یکی از نکات کلیدی دیگر موفقیت نتفلیکس، تمرکز بر کیفیت به‌ جای کمیت است. کیفیت می‌تواند سبک تمیز و هوشمندانه‌ی پست‌ها و روش پاسخگویی و ارتباط مخاطب و کیفیت توییت‌ها را در بربگیرد.

نتیجه‌

ازآنجاکه اینستاگرام و فیسبوک پلتفرم‌های دیداری و بصری هستند نتفلیکس از روش‌های متفاوتی برای آن‌ها استفاده می‌کند. محتوای اینستاگرام و فیسبوک نتفلیکس شامل مصاحبه‌ها، سلفی بازیگران در طول فیلم‌برداری یا پشت صحنه و تصاویری اورجینال از نمایش‌های مختلف همه به نوعی تبلیغ هستند.

نتفلیکس مدیریت خوبی دارد و موفقیت خود را اتفاقی به دست نیاورده است. این شرکت استراتژی بازاریابی یکپارچه و باثبات دارد و ارتباط با هواداران خود را در اولویت قرار می‌دهد. استارتاپ‌ها و کسب‌وکارها با این روش‌ها می‌توانند به جذب مخاطب در شبکه‌های اجتماعی بپردازند.